Baskien möter Höga Kusten

Steven Ekholm och Tobias Andersson

 

Steven Ekholm – Författare, frilandsskribent och foodie – Han skrev den prisbelönta ”Vår del av världen. Höga Kusten: ursprung, råvaror och smaker. Han har också skrivit ”Mitt Baskien” – som föranleder anledningen till Stevens och Tobias deltagande på Höga Kusten Smakmässa.

Tobias Andersson– Kökschef på Ulvö Hotell som är Höga kustens gastrohotell. Han har tidigare erfarenhet från det välkända Copperhill i Åre och är uppvuxen i Nora i Höga Kusten. Han beskriver sin matfilosofi som ”modern och klassiskt lagad Nordisk mat med stor nyfikenhet på det närproducerade”.

Tillsammans så kommer dem att presentera Baskien via Höga Kusten. Tobias har fått en utmaning med att återskapa klassiska pinxos, fast med en Höga Kusten-twist och Steven kommer att matcha det med inhemska viner från just Baskien.

Det lär bli en smakresa som heter duga! Dem kommer att vara på NKI’s trend- och inspirationsscen och det finns även möjligheter att boka in sig på en provning tillsammans med de här herrarna i en mer intim miljö under mässan.